- Mienzu chilu te carne te vitellu, cu bbessa te la parte te lu cueddhru;
- mienzu chilu te purpa te puercu ;
- menza puddhrascia cu coscia e piettu
te serve puru pe lla marinata :
- nnu litru te mieru russu, niuru maru cu bbessa bbuenu, me raccumandu ;
- rosamarinu friscu
- ddo fujazze te salvia ;
- ddo fungiucculi te agghiu ;
- nnu spunzale ( sulamente la parte ianca ) ;
- ddo fujazze te lauru ;
- nna carota ;
- ddo croste te lacciu ;
- nna cucchiarata te pipe niuru a grani ;

Llende la carne te la patella e falla sculare
Intantu à ccattatu puru :
- nnu tubbettu te concentratu te prumitoru ;
- nna nserta te prumitori te mpisa ;
- nnu fascettu te petrusinu ;
- nna crosta te parmiggianu beddhra pulita
Pija nna pignata te crita e mintine intra nnu mienzu bicchieri te uegghiu te ulia extravergine e fallu scarfare, mintinci la carne e falla rosolare girandula te tutti li lati, sciungi nna cucchiarata te concentratu te prumitoru e mienzu chilu te prumitori te mpisa tagghiati a 4 parti, lu petrusinu ttaccatu a fasciu cu llu cuttone e la crosta te parmiggianu e mintila sullu fuecu a fiamma bbascia bbascia, pija te intra llu tecame lu mieru e filtralu, ciungilu alla carne cu tutte l' autre cose ca à usate pe lla marinata e lassa cocere tuttu pe 2 - 3 ure sempre a fuecu lientu, lientu

Siervila a ntaula tiepida cu lli zanguni scattati cu ll' uegghiu te ulia e llu tiaulicchiu
Nessun commento:
Posta un commento