mercoledì 8 ottobre 2014

LA CUCINA SALENTINA ( bbu aggiu zzeccare a 'ncanna )

LE RAPE ' NFUCATE



Dopu ca le rape ha llavate
e de le cime l' à mmundate,
lu cunsigliu ca te fazzu,
cu nde mini le fujiazze.
Cu nu ssia poi tie te sbaji
e lle cime nu tte ccoj.

Mo, le cime c' à manciare
te le pueti cucenare
però prima l' à scautare,
intra ll' acqua l' à bollire
e poi pigghia nna cazzarola
cazza l' agghiu e minti l' uegghiu
ca suffricere l' à ffare.
Quannu s' à beddhru doratu.
tie le cime n' à calare
cu tutta l' acqua te cottura ,
e l' à ffare cucenare
cu nnu fuecu beddhru e arzillu.


Quannu poi su quasi cotte
lu  citu russu n' à mintire,
alla fine te la cottura
ciungi puru nnu tiaulicchu
Caute o fridde, la pueti manciare
ma nu tt' à poi mai scerrare
ca cu llu mieru l' à ccumpagnare.



                              LE RAPE 'NFUCATE ( le cime di rapa affogate )

Dopo aver lavato e mondato due chili di cime di rapa, calarle in una pentola dov' è in pieno bollore abbondante acqua salata e portarle a mezza cottura.
Nel frattempo prendere una casseruola e mettervi mezzo bicchiere d' olio extra vergine d' oliva con due spicchi d' aglio schiacciati e farli rosolare, quando l ' aglio sarò ben dorato, buttare nella casseruola le cime di rapa direttamente dalla pentola e continuare la cottura a fuoco ben vivo, verso la fine della cottura, mettere nella casseruola uno spruzzo di aceto di vino rosso.
A cottura ultimata aggiungere un peperoncino piccante.
Le cime di rapa affogate si possono mangiare calde o fredde sempre accompagnate da un buon bicchiere di vino rosso di ottima qualità che ne esalti il sapore.




Nessun commento:

Posta un commento

Visualizzazioni totali

Archivio blog