sabato 16 maggio 2015

PROVERBI E DINTORNI - bbu aggiu zzeccare a ncanna

LE ALICI RRAGANATE

Pe cinca ni piace lu pisce eccu nna ricetta facile facile cu ll' alici

CCe bbu serve :
nnu chilu mmienzu te alici frische ;
nnu picca te citu te mieru jancu ;
rienu, ddo funguicculi te agghiu tagghiatu a fettine suttili, pane rattatu mmescatu cu llu pecurinu duce,petrusinu mmascenatu, sale e uegghiu santu ( quiddhru ca se minte intra llu tiaulicchiu nesciu )

Comu ati ffare

Ccattati, o sciati cu bbu le pescati suli, le alici, llaatile bbone bbone, zumptininde le capure e brapitile a libbru,lliatininde puru le spine e le cute;
stenditile intra nna cazzarola e mentitile a bagnu cu nu picca te citu.
Pijati nna tegghia pe llu furnu e mentiti intra ddo, tre cucchiare te uegghiu te ulia nesciu stenditi le alici una ncoste ll'autra e mentinini subbra lu rieu, l' agghiu, lu pane rattatu, lu petrusinu mmascenatu,nnu picca te sale e l' egghiu santu.
Mentiti la tegghia intra llu furnu cautu a 200 °  pe bbinti menuti  e poi mangiatibbule, pensandu a mmie ca bbu l' aggiu cunsijate


LE ALICI RRAGANATE, ( TORTINO DI ACCIUGHE )

Per coloro cui piace il pesce, ecco una ricetta facile, facile con le acciughe 

Occorrente :

Un chilo e mezzo di alici fresche ;
un po' di aceto di vino bianco ;
origano, due spicchi di aglio tagliato a fettine molto sottili, pan grattato misto con pecorino dolce, prezzemolo tritato, sale e olio santo ( è l' olio che qui da noi si mette nei peperoncini ed è molto piccante ).

Procedimento :

Comprate o,se siete in grado, pescatevi le alici, lavatele ben, bene, togliete le teste, apritele a libro e togliete le lische e le code;
stendetele in una casseruola ed inumiditele con l' aceto.
Prendete una teglia da forno con qualche cucchiaio di olio d' oliva, sistemate le alici una affianco all' altra e cospargetele con l' origano e le fettine di aglio, il pangrattato, ed il prezzemolo, regolatele di sale ed uniteci un po' di olio santo.
Scaldate il forno a 200° ed infornate il tortino per 20 minuti,
quando saranno cotte, mangiatele pensando a me che vi ho consigliato questo ottimo piatto.

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