venerdì 27 novembre 2015

Cce sse mangia osce ?

CECORE A MENESCIA
Le cecore all' acqua suntu cecore curtivate ca se ponnu mangiare cucenate o crute puru cu llu sobbrataula ssuppate intra ll' uegghiu te ulia e cu nnu picca te sale finu.
Le cecore a menescia, nui Leccesi le mangiamu comu primu piattu, ccumpagnate cu llu pane fattu ccasa poi, nu bbu ticu.

Cce bbu serve :
Nnu chilu te cecore all' acqua, 400 gr. te pancetta te puercu, 10 prumitori russi ( te quiddhri a palline ), 80 gr. te casu pecurinu rattatu, mienzu bbicchieri te mieru jancu, uegghiu te quiddhru nesciu, sale e pipe o tiaulicchiu.
Comu l' ati cucenare :
Ddelassati le cecore intra nna quatara cu l' acqua salata; rusulati intra nna cazzarola cu ll' uegghiu bollente la cepuddhra tagghiata a fettine fine, fine e poi ciungitini la pancetta tagghiata a dadini,  lu mieru jancu e li prumitori; quandu la pancetta s' à cotta mmenesciatini intra le cecore sculate e lu casu pecurinu, fasciti cocere tuttu pe dece menuti e poi mangiatibbule cu nnu picca te pipe o megghiu te tiaulicchiu.

MINETRA DI CICORIE

 
Le cicorie catalogna, sono cicorie coltivate che possono esser mangiate sia cotte che crude o pure come subbrataula inzuppate nell' olio d' oliva e poi nel sale fino.
La minestra di cicorie, noi leccesi la mangiamo come primo piatto, accompagnate con il pane casereccio, poi non vi dico.
Occorrente :
1 chilo di cicorie catalogna, 400gr. di pancetta di maiale tagliata a dadini non troppo piccoli, 10 pomodori ciliegini, 80 gr. di cacio pecorino grattugiato, mezzo bicchiere di vino bianco secco, olio d' oliva, sale e pepe o peperoncino.
Procedimento :
Lessate le cicorie in una pentola con acqua salata;
in una capiente casseruola fate rosolare la cipolla tagliata a fettine molto sottili,  aggiungete poi la pancetta tagliata a dadini, il vino bianco ed i pomodorini; quando la pancetta sarà cotta, calate le cicorie scolate dall' acqua di cottura ed il cacio pecorino, fate cuocere per altri 10 minuti e poi aggiungete, prima di mangiarle un po' di pepe nero o meglio, peperoncino.

Nessun commento:

Posta un commento

Visualizzazioni totali

Archivio blog