mercoledì 5 novembre 2014

LA CUCINA SALENTINA ( bbu aggiu zzeccare a 'ncanna )

Quandu sacciu c' aggiu mangiare
nu mme possu trattenire,
ca stu piattu prelibbatu
ete delizia pe llu palatu.

CCe bbuliti cu bbu ticu,
ca sempre lu bbeneticu
ci à nventata sta ricetta,
ete santa e bbenetitta.

Quandu l'isciu intra llu piattu,
la cinta, tocca cu mme spuntu
ca nu mme sacciu ccuntentare,
ddo, tre piatti ndaggiu mangiare.

E lle sagne 'ncannulate,
poi su tantu prelibbate,
se nu lli mangiu su ddolori,
sta parlu te li caulifiuri.


LE SAGNE NCANNULATE CULLI CAULIFIURI

Cce bbu serve :
le sagne ncannulate, le indenu ggià fatte, ma se le sapiti fare ui, ete megghiu ; mienzu bicchieri te uegghiu te ulia ( sempre quiddhru nesciu, nu bbu lu scerrati mai ) ; ddoscentu grammi te prumitori russi ( te quiddhri piccicchi ) ; 5 alici ppulizzati e nna cacchiara te chiappari.
Poi nciole lu pane rattatu e llu casu pecurinu, nnu fungiucculu te agghiu e qualche fugghiazza te petrusinu.

Dopu ca ati fatte o ccattate le sagne, lassatile ssucare ;
llavati e ppulezzati li cauli e tagghiati le cimette cu lle cuscenati ;
pigghiati nna quatara e mentiti a bolire l' acqua salata cu llessati li cauli,  quandu sta bbolle,quandu su pronti, cu nna furcina cazzati mienzi cauli e l' autri lassatili sani ;
intantu intra nna cazzalora mentiti l' ueggghiu te ulia culli prumitori a scattarisciare e li alici ca tocca cu cazzati, cu sse squagghianu cu nna cucchiara te taula, , sciungiti li chiappari e llassati cucenare pe ddece menuti, dopu sciungiti li caulifiuri llessati e mmescati t
uttu cu sse nsapuriscenu.
Cuscenati le sagne ncannulatee sculatile, poi mentitile intra nnu piattu rande e menatini subbra li caulifiuri, mmescati tuttu e spargitini subbra lu casu cu llu pane rattato, l' agghiu e lu petrusinu.
Quandu bbu lu mangiati, pensatime.

LE SAGNE NACNNULATE ( è un tipo di pasta fresca salentina fatta in casa con la farina di grano duro tipo 0-0 , sono delle lasagne arrotolate a spirale ) CON I CAVOLFIORI


Occorrente
Le sagne ncannulate  1/2 bicchiere di olio extravergine d' oliva ; 200 gr di pomodorini tipo ciliegino tagliati in 4-5 parti ; 5 acciughe diliscate; 1 cucchiaio di capperi.
Poi occorrerà del formaggio pecorino, del pangrattato, uno spicchio d' aglio tritato e 4-5 foglie di prezzemolo.

Dopo aver preparato o comprato le sagne ncannulate,lasciatele asciugare;
prendete un grosso cavolfiore e tagliate le cimette, dopo averle abbondantemente lavate, mettetele in una pentola dove bolle dell' abbondante acqua salata ; quando saranno cotti, scolateli e, con i rebbi di una forchetta, schiacciate una metà dei cavolfiori, mentre lascerete l' altra metà intera.
In una casseruola, mettete l' olio con i pomodorini e le acciughe, fate sciogliere le acciughe aiutandovi con un cucchiaio di legno, unite i capperi e fate cuocere la salsa per 10 minnuti.
Unite i cavoli e mischiate con un cucchiaio per farli mantecare ed insaporire.
Cucinate le sagne e scolatele al dente, mettetele in un piuatto da portata e spargetevi sopra il pecorino, ill pangrattato, l' aglio ed il prezzemolo.
quando le mangerete, pensatemi

Nessun commento:

Posta un commento

Visualizzazioni totali

Archivio blog